Taas lõngade värvimisest


Vahepeal sai ettevõetud lõngade värvimine. See kord proovisin siis marjade ja seentega värvida tavalist villast lõnga ning katsetasin ka puuvillase lõnga värvimist :)

Alustan villasest lõngast. Esimene katsetus värvida lõnga mustikate ja seentega oli nii võrd äge tulemus, et pidi veel ja veel katsetama aga.... millegi pärast need järgmised ei saanud kohe kuidagi nii ägedad ja lahedad, kui see esimene.

   
Esimene katse. Mustikad jätsid päris laheda lilla ja seened imeilusa kollase tooni lõngale, mis lisas indu veel proovida.

      
Järgnevad katsed mustikate ja seentega värvida lõngu tegi mingeid ebamääraseid ja kummalisi toone lõngale, mis mulle üldse kohe ei meeldinud....

   
Need kolm lõngavihta sai uuesti üle värvitud aga mitte töötavate vildika süsidega ja nüüd juba sai asi mulle vastuvõetavam ning neist võiks juba täitsa vahvad villased sokid saada :)

Tavaline villane lõng ära värvitud, liikusin edasi peenikese puuvillaniidi juurde. Emalt käisin vahepeal varumas puuvillasele lõngale mõeldud värve.
Esimene katsetus vildika süsidega samas stiilis lõnga värvida nagu villast, läks kolinal vett vedama ja peale ei jäänud sinna suurt mitte, kui midagi. Seetõttu tuli appi võtta ikkagi õiged värvid, et asjast asja saaks. 

         
Õigete värvidega värvides on tulemus - loomulikult hoopis midagi muud! :D  Neist peaks saama päris vahvad lillekesed kaunistuseks.

Järgmisena sai ette võetud paksem ja karvane puuvillane lõng. Esiotsa lõnga katsudes ja vaadates ei ütleks üldse, et tegu puuvillaga oleks ja pakuks kohe sünteetikat aga pidi ikka puuvillane olema :)

         
                  
Esimese satsiga sai kohe 6 värvi käiku lastud ja sellest sai imekaunis vikerkaare värviline lõng!

         
Teise korraga kasutasin kolme värvi ja sain sellise rohe-sini-kollase tulemuse.

         
Kolmanda korraga läks käiku 4 värvi, millest sain kena sooja sügisvarjunditega lõnga.

   
Neljas sai taas 3 värviga tehtud aga 1 värv on nii hele, et ei saa sellest arugi, et mis asi ta on ja sulab rohelisega ühte.

   
Viies ja viimane viht sai taaskord kirju-mirju :)

Paar villast lõngavihti on juba kerra keritud, ülejäänud ootavad keraks saamist. Karvasest puuvilla lõngast peaks saama mütsid ja sallid. Millal aga sinnani jõuan..... ei tea :D

Tänud empsile lõngade ja värvide eest! See lõngademaailm on otsast lõpuni üks üdini mõnus värk! :D

Ema tegemised leiab aga siit http://ingas-handicrafts.blogspot.com/


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kirjuta siia oma tekst :)