
Vahepeale ka midagi muud - midagi, mida sünnib suhu pista :)
Ma olen totaalne tuuletaskute fänn! Need on lihtsalt keelt allaviivad kuklikesed!
Paar aastat tagasi või nii, mil ma õppisin neid tegema ei tahtnud need kohe kuidagi õnnestuda :S Vajusid aga kokku ja polnud üldsegi seest mitte õhku täis nagu olema peaks ehk siis seest tühjad.
Nüüd uuesti tehes need aga õnnestusid täielikult! Ei tea, mis asja ma siis toona valesti tegin, et välja ei tulnud nagu vaja :D
Igatahes, tahan teiega jagada nende hääde maiuspalade pilte ja mitte ainult pilte vaid pilte koos valmistamisega :)
Nii, et kes tahab, võtku aga asjad kapist välja ja proovigu järgi, võin kindlalt väita, et tegu pole mitte mingi raketi teadusega ja on väga lihtsalt ja kiirelt valmistatav ;)
Tuuletaskuid tehakse keedutainast.
Tuuletaskuid tehakse keedutainast.
Vaja läheb:
1 1/2 - vett
75 - 100g - võid või margariini
1/2 tl - soola
180g - jahu
4-5 - muna
Valmistamine:
Tõsta munad külmikust välja soenema, kui on suured munad võta ühe võrra vähem neid.





Pane ahi kuumenema 225 C peale (minu ahi kõrvetas põhja alt kuklid ära selle kuumuse juures ja ma kasutan 200 C).
Kata ahjupann kas küpsetussilikonmatiga või küpsetuspaberiga ja lase kas tordipritsiga või tõsta lusikatega parajad portsukesed parajate vahedega ahjuplaadile (kui piisavaid vahesid ei jäta siis nad kasvavad ahjus lihtsalt omavahel kokku) ja pista ahju alumisele siinile küpsema.
Kui kõik õnnestub siis jäävad nad peale ahjust välja võtmist oma ilusa paisunud kujuga ja ei vaju lösdi kokku ja nagu alguses juba mainisin siis peavad nad sees tühjad olema.
Täida seest meelepärase kohupiimakreemi või vahukoorega või nende mõlema seguga :) Täitmise viise on ka mitmeid - nt üks moodus on see, et tordipritsi pikema ühe ümmarguse augu koonusega vajutad kohupiimakreemi sinna sisse kuklite alt või kuskilt pealt või siis ... lõikad lihtsalt kupli maha (nagu vastlakuklitelgi) ja täidad lusikaga nad seest ära :)
Peale võid raputada veel tuhksuhkrut ja valmis tuuletaskud ongi kohe nahka panemiseks!
Head proovimist ja kokkamist! ;)
(Koostisained pärinevad muutmata kujul raamatust "Saiad, pirukad, koogid, tordid, küpsetised" mille autoriks Ida Savi. Valmistamine on natuke ümber mugandatud ja kohandatud, et haakuks paremini piltidega ja on oma poolsete tähelepanekutega kirja pandud)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Kirjuta siia oma tekst :)