Värvilised munad... ei siiski kerad :D


Kui fb-lehel sai eelmisel nädalal maha hõigatud, et muutkui värvin, siis nüüd teen väikse kokkuvõtte sellest, et mida ma värvisin :D
Nagu tutvustav pilt aimu juba annab ja postituse nimigi siis tegu oligi lõngade värvimisega. Minu täiesti esimene värvimise kogemus!
Oli alguses plaanis teha täitsa puhtaid tooni kerasid... sain isegi emalt katsetamiseks vanasid veneaegseid villase riidevärve. Läks ikka natuke aega enne, kui jõudsin värvimiseni ja siis, kui olin oma esimese suure lõngavihi väiksemateks teinud (noo ei julenud ma kohe suurt vihti värvi sisse lükata, pärast on terve viht äkki raisus) ja otsapidi värvipakkideni jõudnud väiksemate vihtidega siis korraga tekkis täielik vastapandamatu soov mitut värvi ühe vihi peal kasutada. Noo nii ahvatlev ja põnev oli see! Kuna ju kogemus puudus üldse lõngade värvimisel siis tuulasin natuke netis ringi ja leidsin naljaka ja põneva viisi, kuidas värvida lõngu - tühjaks saanud vildika sisudega, mis lahustatakse erinevates purkides ära ja lõng sisse ja vollaa, kirju lõng olemas :D
Ma asendasin vildikasisud lõngavärvidega ära ja katsetasin. Esimene kera sai tehtud kollase ja erepunase villase värviga.

            
Tuli täitsa ägedate värvidega välja ja see andis ka indu juurde uuesti katsetada teiste värvidega :)

Järgmisena läksid käiku villase värvidest: pruun, lõheroosa ja vaarikaroosa.

   
Ja siis.... tuli tagasilöök, sest - värvid polnud mitte teps need, mis nad olla võiksid. Ei oodanud kohe mitte niiiii tumedaid värve :S Ema käest uurima hakates selgus, et tumedad värvid on tingitud sellest, et värvi sai liiga palju. Noo muidugi! Loogiline ju, need värvipurud on ju jube tumedad ka ja polegi midagi imestada , et kui seda värvipigmenti saab liiga palju siis tulevadki tumedad toonid lõngale :) 
Tegin kohe ka uue katse ja lisasin vähem värvipigmenti ja tulemus sai muidugi heledam ja ilusam :D

      
Võrdluseks siis panin mõlemad vihid vastakuti pildile  ja kerakesed. Kui need vihid olid kuivad siis muutus värv vähe heledamaks ja lõpuks hakkasid mulle need tumedamad täitsa meeldima :)

Edasi tuli tahtmine katsetada munavärvidega. Leidsin vanu värvilisi lehekesi, millega mune värvida saab aga paraku olid kõik saksakeelse juhendiga ja muud keeled puudusid pakenditelt. Külmikust aga leidsin mingeid eelmiste aastate geel munavärve ja isegi ühe pakikese värvilisi lehti munade värvimiseks kus kenasti ka eestikeelne kasutamisjuhend peal.
Esmalt läksid kasutusse juba ära kuivanud geelvärvid. Lõikasin need pooleks ja sulatasin poolikud geelijupid üles, äädikat juurde ja lõngad sisse.


            
Sai täitsa lahedad värvid lõngale ja kera mõnusalt kirju :)

Edasi jõudis kord värviliste lehtede kätte. Seekord toimisin hoopis teisiti, kui enne. Tegin ühest vihist "kommituutu" erinevate värvidega, lisades iga tuutu sisse ühe viiest värvist ja pistsin keema.

            
Teistkordne tagasilöök. Noo ei tulnud sedasi välja nagu ma vaimusilmas nägin ja mõtlesin, et tuleb :S Minul jooksis mõte sedasi, et värvid kenasti laiali valguvad jne aga tulemus oli sootuks midagi muud...
Selle vihi värvisin uuesti üle aga siis kasutasin juba teist meetodit värvide lisamisel tuutudesse. Sulatasin värvid eelnevalt äädikaga väikestes topsides paberi küljest lahti ja kallasin siis need õigete värvide kohale lõngavihi siseküljele, kuhu polnud üldse nagu värvi jõudnud esimesest korrast ja läks uuesti keema.
                     
Nüüd siis sai juba selle mida tahtsin :D  Sellest sai üks kõige kirjum kera üldse :)

Uus katse tuli juba vanaviisi nagu enne olin teinud - purkidega. Kasutusse läksid seekord villase värvidest sidrunikollane, leheroheline ja vanaroosa ning munavärvidest lahustasin ühe sinise lehe jupi ära.
      
Ülimalt mõnus värvide kooslus sai!

Täna sai värvitud päeval ka viimane väike viht ära, mis kahest suurest vihist sai tehtud. Oleks juba varemgi selle ära teinud aga pererahvas hakkas kodus nurisema, et "ööääähh, jälle see rõve äädika hais siin!" :D  Nii tuli see värvimise tegevus ette võtta siis, kui muud tegelased kodust ära on :)  Hetkel siis kuivab ja lähipäevil ehk õnnestub ka see siia juurde lisada. Seni aga nuputan ja hakkan katsetama, mida neist ilusatest värvikülluslikest keradest teha annaks, et värvid ilusti mänglema pääseks. 

Et siis kahest suurest vihist sain 9 kera, millest 2 jätsin valgeks ja 1 veel ootab tegelikult keraks tegemist, sest see viht alles kuivab :) 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kirjuta siia oma tekst :)